I kamp for demokratiet – på 64 felter

Gruppe B_udeSkak er et ældgammelt spil, hvor børn har mulighed for at erobre og styre de 64 felter på samme vilkår som de voksne. Spillet rummer mange strategiske dilemmaer, hvor alle kan være med – på tværs af etnicitet, køn og alder, og afspejler udfordringerne og mangfoldigheden i vort moderne demokrati i dag.

Søndag d. 5. Juni er der Grundlovsdag for børn i Legeparken i Kolding, hvor børn bl.a. får muligheden for at dyste med en lokalpolitiker om at træffe de bedste strategiske og taktiske beslutninger på de 64 sort-hvide felter. Hvem mon passer bedst på sin konge, hvem kommer hurtigst frem på brættet og hvem lider de mindste tab?

Det er byrådsmedlem Ole Alsted, der er næstformand for fritids- og idrætsudvalget samt medlem af børne- og uddannelsesudvalget, der fra kl. 13.00-14.00 er klar til at battle mod de børn, der har lyst til at udfordre ham. Ole Alsted har spillet lidt skak som barn og tager en sjælden gang et spil med sine egne børn, så der er absolut mulighed for at slå en byrod.

Skakklubben Springeren og Vejlekredsen står bag arrangementet og håber, at en masse børn møder talstærkt op!

Udover ”byrodsdysten” vil der dagen igennem være mulighed for at deltage i forskellige skakaktiviteter og -lege som fx bondeskak, actionskak eller kondiskak, hvor man kan vælge at dyste på forskellige hold, der repræsenterer nogle af de gamle befolkningsgrupper, som fik del i magten i 1849: Kongen, bønderne, godsejerne eller købmændene.

Har du aldrig prøvet at spille skak før, har du også mulighed for sammen med dine forældre at lære spillets regler.

Ses vi i legeparken søndag 5. Juni kl. 10-15?

Sted: Legeparken, Grønningen 2, 6000 Kolding
Adgang: Gratis

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s