Vitus og Adesh til EM i Rumænien

vitus.jpg                  adesh.jpg

To af Vejlekredsens talenter debuterede på den internationale scene til ungdoms-EM i skak, som blev afviklet 5.-14. september i Mamaia i Rumænien. Vitus Bondo Medhus fra spillede med i den yngste gruppe, U8, mens Adesh Easan deltog i U14. De unge danskere var en del af en stor dansk delegation med ialt 16 deltagere.

I Rumænien var dagene tilrettelagt med forberedelse og træning kl. 10-12, frokost kl 13 og afgang til spillestedet kl 14. Dagens kamp startede kl. 15.00, men ikke før at alle forældre og trænere havde forladt hallen. Den første dag tog det mere end 20 minutter at skubbe forældrene ud…

Det er fristende at lade resultatet afgøre om det har været en god eller dårlig kamp. Oftest er der afgørende momenter, hvor man træffer vanskelige beslutninger, som bliver udslagsgivende. Så efter kampene tog vi tilbage til hotellet, hvor landstræner Mads Boe sad klar til at gennemgå hele partiet. Her blev der kigget på valget af åbningsspil, set på de taktiske muligheder i midtspillet og spillet varianter af de afgørende momenter i kampen. En helt fantastisk mulighed for at reflektere over præstationen og sætte den i perspektiv – og naturligvis lære af sine fejl.

På hviledagen var der arrangeret strandfodbold, og de øvrige dage var der fælles aftenløb og efterfølgende badning i Sortehavet.

Vitus leverede en flot turnering med fem vundne ud af ni kampe og sluttede som nr 46 ud af 108. Adesh mødte stærk modstand undervejs, og fik 3,5 points, hvilket var 0,5 points over forventet ud fra rating.

For det danske landshold var turen en fest. Der blev skrevet skakhistorie da holdet kunne vende hjem med hele to guldmedaljer (Jonas Bjerre i U14 og Jesper Thybo i U18). Det er første gang i 35 år Danmark har en europamester i ungdomsskak.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s