For skoleskakledere

Som ny skoleskakledere kan der være mange nye ting at sætte sig ind i, hvis man ikke tidligere har spillet skak.

Dansk Skoleskak tilbyder mange redskaber og metoder til at gøre undervisningen sjov og varieret, men for de fleste børn er det, som for alvor gør, at de bliver bidt af at spille skak, muligheden for at deltage i turneringer. Og dem er der mange af, hvis man griber de forskellige muligheder. Som skoleskakleder har du derfor en vigtig funktion med at hjælpe med at formidle og opfordre både spillere (og forældre) til at deltage i de mange tilbud, som rent faktisk findes.

Du kan som skoleskakleder også gå aktivt ind i kredsens arbejde med at arrangere turneringer eller kørsel. Ligesom det ogå er en god ide af og til at deltage i en turnering med dine spillere. Som skoleskakspiller kan det være rigtig rart også at have sin “træner” og “coach” med – udover sine forældre. Derfor kan vi kun opfordre til, at man en gang imellem oplever stemningen og det sociale samvær, som mange af disse turneringer rundt i kredsen eller landet byder på. Så har du også mulighed for at få snakket med forskellige skakentusiaster, som måske kan byde ind med erfaringer og ideer til den daglige træning. Ligesom du får nogle fællesoplevelser med dine skoleskakelever, som også kan berige det daglige skakarbejde.

Kontakten til forædrene er også helt afgørende. Jo tættere kontakt, der er til forældrene jo større sandsynlighed er der for, at børnene vedbliver med at spille skak. Forældrene spiller nemlig en helt afgørende rolle for børnenes skakudvikling. Uden støtte her i forbindelse med kørsel, træning og deltagelse i turneringer, er det mere vanskeligt for børnene at blive opmærksom på de mange muligheder og skakaktiviteter, som der findes og tilbydes skoleskakspillere både i Vejlekredsen og på landsplan.

Vi glæder os i hvert fald til at se DIG til en af vore arrangementer!
Brug kalenderen for at følge med, hvilke tilbud, som der løbende er. Og har du lyst til at give en hånd med i det løbende bestyrelsesarbejde er der også altid plads til ekstra hænder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s