Aktiviteter og turneringer

At spille skoleskak kan både foregå på din egen skole, men har du lyst til at lære endnu mere skak og samtidig møde en masse nye venner, som også har det fedt med at spille skak, så er de mange turneringer, der afholdes i kredsen og de nærliggende kredse, en af måderne på at opleve en helt ny verden – og måske lægge grundstenene til at blive den ny Magnus Carlsen!

Der er mange muligheder for at få spillet en masse skak i vinterhalvåret. Udover de nationale stævner, arrangerer Vejlekredsen sammen med Sydjysk Hovedkreds en række Sydgrand-prix’er (SGP), hvor der er en særlig række for skoleskakspillere.

SGP’erne indgår i Dansk Skak Unions Ungdoms Grand Prix-system (U-GP), der giver mulighed for at kvalificere sig til den årlige U-GP DM-finale, der afholdes som et 1-dags-stævne en lørdag eller søndag i maj.DSU’s side for Ungdoms GP’erne finder du her, hvor du kan følge med i dine egne GP-point samt alle de andre spillere i landet, som har optjent U-GP point.
Reglementet for U-GP

Tilsvarende arrangerer Århus skoleskakkreds en meget velbesøgt grand prix række under navnet Århus Grand Prix.

De to turneringer adskiller sig lidt i forhold til gruppeopdeling og betænkningstid, men fælles for dem er dog, at der er tale om hurtigskak – dvs. betænkningstiden sjældent er over 25. minutter.

Vejlekredsen arrangerer også i samarbejde med Sydjysk Hovedkreds en række træningssamlinger, som fortrinsvis foregår i trekantsområdet. Her tilbydes højtkvalificeret skakundervisning af nogle af landets bedste skakundervisere til børn. Der trænes i forskellige styrkegrupper, så alle får et optimalt udbytte – og der lægges samtidig stor vægt på det sociale samvær blandt alle børnene.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s